De Koers

De Koers

Toer de Sol is een koers voor iedereen, van de allerkleinsten (6 jaar) tot de meest ervaren renners. We rijden uiteraard niet allemaal samen.

De kinderkoersen

Al vanaf 's middags wordt er gekoerst. Om 13u beginnen de jongste retrokoereurs aan hun wedstrijd. In de categorie van 6 tot 9 jaar wordt er 1 ronde gereden op een parcours van 2,2 kilometer. Inclusief kasseistrook!

Daarna volgt de koers voor de 10 tot 12 jarigen. Zij vlammen over hetzelfde parcours, maar leggen 1 rondje meer af. Goed voor een spannende race van 4,4 kilometer, waaronder 2 kasseistroken.

 

13u00 - Kinderkoers 6-9 jarigen

13u30 - Kinderkoers 10-12 jarigen

De Dorpelingenkoers

Om 14u weerklinkt het startschot voor de dorpelingenkoers. Deze uitputtingsslag telt maar liefst 12 kasseistroken en is in totaal 26km lang. Er worden nadien verschillende prijzen uitgereikt (dames, heren, tussensprint), maar dé belangrijkste trofee in de dorpelingenkoers is ongetwijfeld de trofee voor beste Ranstenaar, hij die zich een jaar lang "Den Held Van Ranst" mag noemen.

 

14u00 - Dorpelingenkoers

De Grote Retrokoers

Na de dorpelingenkoers wordt de laatste koers van de dag gereden. Bij deze koers barst de hel helemaal los, want er moeten 62 kilometers overbrugd worden. De kasseistroken van de Molenberg en de Zakstraat moeten elk maar liefst 14 keer getemd worden. Een heroïsche afmattingsslag. Niet elke starter rijdt deze koers uit...

 

15u30 - Grote Retrokoers

De Afterparty

Om de tegenslagen weg te feesten, om het glas te heffen op een overwinning, om plannen te smeden voor volgend jaar of gewoon om de beentjes nog even los te gooien: een afterparty mag niet ontbreken. Na de laatste podiumceremonie van de dag neemt de DJ het feest over. Benieuwd wie dit jaar plaatjes komt draaien?

 

18u00 - Afterparty

© Copyright. All Rights Reserved.